Tuleeko telkkarista mitään?

Televisio-ohjelmista ja elokuvien katselusta on tullut meille arkipäivää. Avaan mielelläni työpäivän jälkeen television ja nollaan hetken aikaa ajatuksiani. On mukavaa uppoutua hetkeksi vaikka jonkun toisen elämään ja unohtaa omat murheet, kiireet ja ongelmat. Viikonloppuisin tykkään olla aktiivinen ja liikkua paljon luonnossa tai tavata kavereiden kanssa. Toisinaan on kuitenkin ihan kiva vaan käpertyä sohvannurkkaan katselemaan maratonina sarjaa joka on kutkutellut mielessä jo pitkään. Elokuviinkin on mukavaa lähteä kavereiden kanssa tai toisinaan treffeille, mutta on mukavaa kun elokuvakirjasto on jatkuvasti käytettävissä ja uutuuselokuvat katsottavissa koska vaan.

Laatu vai määrä?

TV:n tarjonta on räjähdysmäisesti lisääntynyt ja nyt valikoimaa on niin paljon, että vähitellen katselijat ovat taas alkaneet huhuilla laadun perään. Tuntuu, että aiheesta kuin aiheesta voidaan tehdä TV-viihdettä samalla laadun kärsiessä. Toisaalta maksamalla hieman saa myös lisää laatua sekä tarjontaa. Erilaiset kanavapaketit mainostavat erinomaisuuttaan, mutta totuus kuitenkin on se, että useammalta tarjoajalta saa samat ohjelmat ja samat elokuvat, hinta vain saattaa olla täysin eri. Kannattaa siis tutustua tarjontaan ennen kanavapaketin tilaamista. Mieti myös, tuleeko tiettyjä ohjelmia kuitenkaan välttämättä katsottua ja sitä, miten pitkäksi aikaa sitoudut pakettiin. Nykyään saa jo melko hyvin valita mitä kanavia haluaa katsella, mutta osa niistä on edelleen sidottu tiettyyn kokonaispakettiin. Itse ainakin tiedän, mitä ohjelmia ilman en voisi elää ja tilaan sellaisia kanavia, joista itselle tulee hyvä mieli.

Sisältö merkitsee

Itseni ei tule katseltua enää kovinkaan paljoa televisiota sen perinteisessä merkityksessä, vaan lähes kaikki tulee jostain suoratoistona. Katselen uutiset, urheilut ja sarjat juuri silloin kuin itse haluan. On mukavaa kun ohjelmien katselu ei enää ole aikaan ja paikkaan sidottua ja voin seurata lempisarjaani vaikka junassa. Toisaalta mikään ei voita viikonloppuna kotona löhöämistä suosikkijoukkueeni peliä seuraten. Livestriimattuna silti sekin. Suuri vapaus tuo myös kääntöpuolensa. Nykyään jokainen voi ladata nettiin itse kuvaamiaan videoita ja luoda sellaista sisältöä, jota itse haluaa. Sananvapaus on toki hyvä juttu, mutta mielestäni sisällön tulisi olla myös jollain tapaa mielekästä ja antaa lisäarvoa, jotta sitä kannattaa katsella. Turha höttö pois ja sisältöä tilalle.