Lupauksia, lupauksia

Aina uuden vuoden tai jonkin uuden alun kynnyksellä sitä tulee tehneeksi lupauksia. Mutta tuleeko niitä välttämättä pidettyä? Yleisimmät uudenvuodenlupaukset koskevat kuntoilun aloittamista, laihdutuskuureja ja jonkin uuden harrastuksen aloittamista. Kuitenkin usein lupaukset jäävät toteuttamatta. Uusi kuntosalikortti jää käyttämättä ja joululahjaksi ostettu kuntopyörä jää vaatetelineeksi. Uuden parisuhteen aloittaessa itselleen tulee luvanneeksi, että tällä kertaa nyt en mokaa ja yritän olla mahdollisimman paras versio itsestäni, jotta suhde onnistuisi. Vanhemmille tulee luvattua parempaa koulumenestystä ja kavereille viettävänsä enemmän aikaa koulun ulkopuolella. Tuleeko sitä aina luvanneeksi hieman liikaa? Vaikka yksittäiset lupaukset eivät niin kovin suuria olisikaan, yhdessä ne kaikki vievät kovin paljon aikaa ja saattavat kuormittaa liikaa. Vinkkini siis, jos haluat tehdä lupauksia, pidä ne keveinä.

Lupaus tulevaisuudelle

Lupaus, joka ehdottomasti kannattaa tehdä on sellainen, joka varmasti auttaa sinua itseäsikin jossain vaiheessa. Tulevaisuuteen kannattaa panostaa monessakin mielessä. Tee parhaasi ja mieti tekojesi seurauksia. Jos koulumenestys jossain aineessa auttaa sinua pääsemään kiinni urapolkuun, jota kovasti haluat, panosta täysillä. Jaksat kyllä, vaikka joskus tuntisitkin toisin. Omaan tulevaisuuteen panostamisen lisäksi kannattaa ajatella myös toisia sekä maapalloamme. Pienet valinnat nyt vaikuttavat vielä vuosienkin päästä meidän jälkeläistemme elämään. Omalla esimerkilläsi näytät myös muille, että sitoutuminen paremman tulevaisuuden luomiseen kannattaa. Tee lupaus kierrättää enemmän, käyttää enemmän ekologisia tuotteita ja ostaa vain tarpeeseen. Älä lupaile liikoja tai sellaista, jota et pysty pitämään vaan tee pieni päätös ja pitäydy siinä.

Älä unohda lupausta itsellesi

Kaikista meistä tuntuu joskus siltä, että meiltä vaaditaan paljon. Lähipiiri odottaa meiltä tietynlaista käyttäytymistä ja pomo toivoo jatkuvasti parempaa tulosta. Joskus tuntuu siltä, että koko ajan joutuu lupaamaan toisille jotain, eikä aika ja resurssit tunnu riittävän. Muista antaa myös itsellesi lupaus. Suo itsellesi vapaus olla juuri oma itsesi ja tehdä itsellesi tärkeitä asioita. Muista myös sanan ei voima. Se, että sanot toisinaan ei, ei tarkoita ettetkö välittäisi tai haluaisi osallistua. Se tarkoittaa sitä, että kerrot toisille olevasi myös rajallinen ihminen ja tarvitsevasi myös omaa aikaa.